Categorieën : PluginPlugin ProWordpress

Amp voor Wp instellen

Je kan deze Amp voor WP plugin gratis downloaden vanuit de WordPress-bibliotheek of door te zoeken vanuit je WordPress-dashboard onder ‘Add New‘ in het plug-ins tabblad. Je kan het uiterlijk aanpassen onder de ‘Appearance AMP’-editor (zoals hieronder te zien is). Met deze plug-in heb je echter beperkte opties en de toepasbaarheid van de plug-in is grotendeels afhankelijk van je kennis over het implementeren van extra filters voor features als Adsense of Analytics.

Hoe stel je Google AMP in WordPress in?

Er is veel vooruitgang geboekt met WordPress-plug-ins en het platform als geheel. Vergeet echter niet dat je je code moet valideren bij Google om de AMP-versie van je site in SERP’s te laten zien. Een plug-in verandert je bericht in een AMP-versie, maar het besluit ligt altijd bij Google om de AMP-versie te tonen.

In principe werkt het zo dat je WordPress-bericht een andere URL krijgt toegewezen. Dit wordt allemaal automatisch afgehandeld door de WordPress plug-in. Normaal gesproken wordt /amp of /?amp aan je bericht toegevoegd. Hier is een voorbeeld:

Oorspronkelijke URL blogartikel: https://domein.nl/blogartikel
AMP-URL blogartikel: https://domein.nl/artikel/amp/

Er zijn momenteel 2 populaire WordPress-plug-ins die je kunnen helpen bij het instellen van Google AMP. De eerste is de gratis officiële AMP-plug-in die door het team van Automattic is ontwikkeld.

Google AMP WordPress-plug-ins

Als je makkelijk extra functies toe wil voegen, dan kan je het best eens kijken naar de plug-in AMP for WP. Dit is in feite een geavanceerdere versie van de officiële AMP-plug-in en komt met extra functies en support. De plug-in is ontwikkeld door Ahmed Kaludi en Mohammed Kaludi, die een succesvolle WordPress-themawinkel runnen.

AMP for WordPress-plug-in

Je kan deze plugin downloaden vanuit de WordPress-bibliotheek of door te zoeken vanuit je WordPress-dashboard onder ‘Add New’ in het plug-ins-tabblad. Met deze plug-in kan je je Google AMP-configuratie op veel verschillende manieren wijzigen. Ook biedt de plug-in ondersteuning voor pagina’s. Hieronder bespreken we de aanpassingen en functies die je kan maken vanuit het dashboard van de AMP-plug-in.

General

In het ‘general’-tabblad, kan je een logo toevoegen, je website aanpassen en kiezen of je AMP ook voor pagina’s wil inschakelen. Afhankelijk van je site en verkeer, wil je AMP misschien alleen inschakelen op je blog (artikelen).

Algemene opties voor versnelde mobiele pagina’s

Homepage

Onder ‘Homepage’ kan je kiezen of je support voor je homepage in- of uitschakelt. Verder kan je de thumbnail-grootte kiezen en bepalen wat er gebeurt als bezoekers op het logo klikken (naar de AMP- of niet-AMP-versie van je site gaan.

AMP homepage

Page Builder

Onder ‘Page Builder’ kan je het gebruik van AMP-widgets toestaan.

AMP page builder

Design

Onder ‘Design’ kan je de post-builder opstarten of kiezen uit vooraf ontworpen sjablonen. U kunt HTTPS inschakelen voor zoeken en ook een knop Nu bellen toevoegen. Verder is hier de mogelijkheid om aangepaste CSS in te voegen. Op onze site voegen we bijvoorbeeld de volgende code toe om de kleur van de header aan te passen:

.amp-wp-header {background-color:#5CC0C0;}

AMP design

Single

Onder ‘Single’ kan je sociale pictogrammen inschakelen, links uitschakelen, biografie van auteurs laten zien en zelfs de instellingen voor gerelateerde berichten wijzigen.

AMP single post

Advertisement

In het scherm van ‘Advertisement’ kan je AdSense inschakelen en de locatie van advertenties kiezen. Deze plug-in biedt een van de gemakkelijkste manieren om Adsense aan Google AMP toe te voegen. Voor de lezers onder jullie die afhankelijk zijn van advertenties kan dit een zeer nuttige functie zijn (voorgestelde lezing: Hoe Google AdSense toe te voegen aan WordPress).

AMP advertisement

AMP Menu

Onder ‘Menu’ kun je kiezen of je /amp/ aan het einde van de menu-URL’s wilt toevoegen. Misschien wil je dat je bezoekers op de AMP-versie van je site blijven wanneer ze een menu-item aanklikken. Mocht dat zo zijn, dan kan je dat hier inschakelen.

AMP menu

Social

In het menu van ‘Social’ kan je de sociale netwerken toevoegen waarvan je wil dat ze tevoorschijn komen. Voor Facebook moet je een gratis App ID registreren.

AMP social

SEO

Het SEO-scherm is waarschijnlijk een van de belangrijkste, omdat deze betrekking heeft op hoe Google je website ziet en je AMP-content rankt. We raden aan om de optie ‘Meta Description’ aan te zetten. Als je de Yoast SEO-plug-in gebruikt, raden we aan de opties ‘Meta Tags from Yoast’ en ‘Yoast Description in ld+jason’ in te schakelen.

AMP SEO options

Adriaan
Gepubliceerd door
Adriaan

Recente berichten

Nieuwe website voor Opkoper.online

Eenvoudig maar doeltreffend. Ik heb een landingspagina gebouwd voor zoekwoord “Opkoper”. Kijk maar eens hier.… Lees meer

2 weken Geleden

SEO Trends 2021

Dit zijn de SEO trends voor 2021! Google heeft een belangrijke nieuwe update gedaan per… Lees meer

1 week Geleden

Veiling Plugin

The WP Man heeft laatst een voor hem nieuwe veiling plugin gebruikt. Hij is daar… Lees meer

3 maanden Geleden

Welke Template kunt u als beste gebruiken?

Een template bepaalt hoe een site eruit ziet. Je maakt inhoud voor je site zoals… Lees meer

1 week Geleden

Nieuwe webwinkel voor Pop Up Store thestocklotcompany.nl in Venray

The Stocklot Company had ik al eerder een B2B webwinkel thestocklotcompany.com voor gebouwd. The Stocklot… Lees meer

2 weken Geleden

Ligt uw bedrijf stil tijdens de Corona?

Heel vervelend wat er allemaal gebeurd met de covid 19 regels. Voor iedereen! Heeft u… Lees meer

3 maanden Geleden

This website uses cookies.